МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко

Міжнародний день рідної мови— день, який відзначають щороку21 лютого, починаючи з 2000року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня—17 листопада 1999 року в Парижі.

Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть. Цей день в Україні відзначають, починаючи з 21 лютого 2000 року.

Вчитель зарубіжної літератури Марценюк Л. І. провела для учнів виховний захід з нагоди відзначення дня рідної мови, а творча група створила відеоролик за матеріалами до заходу, який можна переглянути за посиланням нижче.

Відеоролик до Міжнародного дня рідної мови

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.