Безпека вдома під час війни

Що треба пам'ятати під час використання опалювальних та електроприладів: ДСНС і ЮНІСЕФ запустили кампанію про безпеку вдома в умовах війни

Легше запобігти - ніж ліквідувати. Для цього варто дотримуватись заходів безпеки. Інформаційна кампанія ДСНС України та UNICEF Ukraine «Безпека вдома під час війни» покликана підвищити обізнаність українців в правилах безпечного користування генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками у разі відсутності електроенергії та тепла.

Кампанію впроваджує Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. З початку 2023 року в Україні зафіксовано 2710 пожеж. Значна частина з них — це побутові пожежі, спричинені неправильним використанням альтернативних засобів обігріву та освітлення.

У межах інформаційної кампанії українцям нагадуватимуть про потребу дотримуватися правил безпеки. Головні правила поводження з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками громадяни матимуть змогу почути по радіо, побачити в телеефірі, в інтернеті, а також у під’їздах будинків, ліфтах та на зовнішніх рекламних носіях.

Ще одним напрямком у межах інформаційної кампанії стане розроблення матеріалів для дітей, що допоможуть засвоїти важливі правила безпеки вдома під час війни та заохочуватимуть їх ділитися отриманими знаннями зі своїми батьками.

Отже, обов'язково дотримуйтеся таких правил безпеки:
- Генератор виділяє чадний газ, тому має розміщуватися лише на вулиці, на відстані щонайменше 6 метрів від вікон та дверей.
- Туристичні пальники небезпечні для використання вдома! Вмикайте надворі або у вентильованому приміщенні. Користуйтеся тільки сертифікованими та дотримуйтеся інструкції виробника. Газові пальники призначені для розігріву їжі тільки в невеликому посуді. Гріти щось довго - небезпечно!
- Перевірте пічку та димохід перед початком використання. Якщо димохід непрочищений, а на пічці є тріщини, буде біда!
- Свічка має стояти на стійкій поверхні якомога далі від легкозаймистих матеріалів.- Одночасно вмикати всі прилади вдома небезпечно — це може перевантажити електромережу.

А відео можна переглянути за покликанням:
Туристичний пальник
Генератор

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.