22 СІЧНЯ - ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності України, об'єднуючись у живому ланцюзі та висловлюючи підтримку національній єдності та незалежності

Протягом століть українські землі були розділені та знаходились під гнітом Австро-Угорської та Російської імперій. Закінчення Першої світової війни та настання революційних подій, сприяли зусиллям українців у їхньому прагненні боротьби за свою незалежність. Тому День Соборностіє святом для всіх громадян, символізуючи їхнє прагнення до єдності та свободи.

День Соборності України відзначає події, що відбулися 22 січня 1919 року. Того дня в Києві Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка ухвалили Акт Злуки, оголосивши про об'єднання Західної та Східної України в єдину державу.

До відзначення цієї події долучилися і наші школярі. Захід розпочався з перегляду звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Соборності України. Після перегляду учні 5 класу розповіли про історію цього дня та щирими словами і піснями довели всім присутнім, як важливо бути сильними, єдиними та незламними у такий непростий для нашої країни час.

/Files/images/День Соборності_1.jpg/Files/images/День Соборності_2.jpg/Files/images/День Соборності_3.jpg/Files/images/День Соборності_4.jpg/Files/images/День Соборності_5.jpg/Files/images/День Соборності_6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.